Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Animirani informativni video na temu "Pametna sela"

Izvor: Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Na Trećem hrvatskom ruralnom parlamentu koji  je održan u Vodicama i Tisnu, usvojena je Deklaracija Trećeg hrvatskog ruralnog parlamenta kojom je zaključeno da su pametna sela naša budućnost te je izrađen i animirani informativni video na temu "Pametna sela" koji se može pogledati ovdje.

 

Važno je istaknuti kako se Akcijski plan za pametna sela Europske unije temelji na viziji uravnoteženog razvoja europskih regija te pružanju potpore razvoju ruralnih područja. Pametna sela sukladno Akcijskom planu za pametna sela, jesu ruralna područja u kojima se kvaliteta života nastoji poboljšati digitalnim, telekomunikacijskim tehnologijama, inovacijama te boljim korištenjem znanja i resursa.

 

Za izradu animiranog informativnog video na temu "Pametna sela" HMRR-u je odobrena potpora u iznosu od 19.875,00 kuna na temelju Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže 2014. -2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu koje će se sufinancirati sredstvima mjere 20 "Tehnička pomoć" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.