Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Europski ruralni parlament mladih

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Prošlog je tjedna, od 4. do 9. studenog 2019. godine, predsjednik Savjeta mladih Općine Tisno i član Upravnog odbora LAG-a „More 249“ Marko Jović, boravio u španjolskoj pokrajini Asturiji, u mjestu Candás, koje je bilo domaćin drugog Europskog parlamenta mladih i četvrtog Europskog ruralnog parlamenta.

 

Kao jedan od šestero hrvatskih predstavnika odabranih putem otvorenih prijava Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Marko se pridružio skupini od sedamdeset mladih ljudi iz petnaest različitih zemalja Europe koji su tijekom trodnevnog programa Europskog parlamenta mladih kroz rasprave i grupni rad iznijeli svoje stavove o pet izazova ruralnog razvoja. Rezultati su potom uključeni u Deklaraciju europske ruralne mladeži koju je na Europskom ruralnom parlamentu predstavilo osamnaest sudionika dijela parlamenta posvećenog mladima. Europski ruralni parlament uslijedio je u drugom dijelu tjedna i okupio je 400 predstavnika iz 38 zemalja. Deklaraciju će krajem siječnja političarima i  predstavnicima institucija za ruralni razvoj u Bruxellesu, predstaviti odabrana skupina mladih, a među njima i Marko Jović.

 

Više o Europskom ruralnom parlamentu mladih pročitajte na službenoj stranici događaja na POVEZNICI