Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede u 2022.

Izvor: Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Šibensko-kninska županija objavila je Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede u 2022.godini.

 

Cilj Natječaja je povećati dohodovnost i konkurentnost poljoprivrednih djelatnosti u Šibensko-kninskoj županiji, stvaranje dodane vrijednosti poljoprivrednih proizvoda, poticanje znanja u poljoprivredi.

 

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva:

- fizičke i pravne osobe upisane u odgovarajuće registre za obavljanje poljoprivredne djelatnosti s poljoprivrednom proizvodnjom i poljoprivrednim površinama na području Šibensko-kninske županije.

 

Prihvatljive aktivnosti:

 

- Potpora očuvanju i proširenju stočnog fonda;

- Potpora mladim poljoprivrednicima;

- Potpora uređenju i poboljšanju kvalitete zemljišta;

- Potpora za provođenje novih tehnika i znanja u poljoprivrednoj proizvodnji;

- Potpora malim investicijama u poljoprivrednoj proizvodnji;

- Potpora za stvaranje robne marke i promocije županijskih proizvoda;

- Potpora malim investicijama u preradi poljoprivrednih proizvoda.

 

Iznos i udio potpore:

- iznos potpore sukladno mjeri (aktivnosti) na koju se korisnik prijavljuje sukladno Javnom pozivu, Programu potpora poljoprivredi na području Šibensko-kninske županije za period 2021.-2023. te Uputi za podnositelje prijava za dodjelu subvencija za poticanje razvoja poljoprivrede u 2022. godini na području Šibensko-kninske županije.

 

Rok za prijavu projektnog prijedloga: do 11. studenog 2022.godine odnosno do iskorištenja osiguranih novčanih sredstava.

 

Program potpore poljoprivredi, Upute za podnositelje prijave i sve propisane obrasce potrebne za prijavu možete preuzeti na poveznici.