Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

LAG-u "MORE 249" dodijeljena sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja

Izvor Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Lokalnoj akcijskoj grupi „MORE 249“ odobren je projekt od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Projekt je odobren u iznosu 91.840,96 HRK.

 

Partneri na projektu su Osnovna škola “Čista Velika“, Grad Vodice, Udruga Argonauta te Muzej grada Šibenika. Svaki partner sukladno svojim ciljevima i područjima djelovanja te dosadašnjim posrednim ili neposrednim suradnjama s LAG-om doprinosi ostvarenju ciljeva projekta „ZaVRTimo krug promjena“.

 

Cilj projekta je proširiti znanje o biljnom svijetu kod djece školske dobi i utjecati na svijest o zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti (radionice, terenska nastava, volonterske akcije, edukativni plakati/kalendar). Projektom će se urediti dvorište škole s vrtnim gredicama (eko-senzorni vrt), učit će se o važnosti očuvanja sjemena, provodit će se ekološke radionice, radionice pripreme sadnje, recikliranja papira, izrade „hotela za kukce“ i postavit će se meteorološka postaja uz dodatne edukacije.

 

Djeci će se omogućiti iskustveno učenje i razvoj ključnih kompetencija, dok će se u školi uz edukaciju i mentorstvo stvoriti sve potrebno za nastavak rada na ovim temama. Prijenosom znanja i dobrih praksi potaknuti ćemo zaposlenike, volontere, odrasle i djecu na provedbu edukativnih aktivnosti ovih tema u školama kako bi stečena znanja i nakon provedbe projekta imala svoju praktičnu primjenu.

 

Svim sudionicima projekta želimo uspješnu realizaciju projekta!