Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Lokalnoj akcijskoj grupi “MORE 249“ odobren je projekt naziva ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama.

IZVOR: https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-yellow-green-red-and-brown-plastic-cones-on-white-lined-surface-163064/
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Lokalnoj akcijskoj grupi “MORE 249“ odobren je projekt naziva ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama.

 

Nositelj projekta je LAG “More 249“, a partneri na projektu su Prijatelji Europe Općina Tisno, Crveni križ Vodice i Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice.

Projekt je odobren u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 388.861,62 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 100%.

 

U vrijeme raznih katastrofa i drugih kriznih situacija, ljudski resursi važna su stavka u svakom društvu te omogućuju funkcioniranje različitih službi/institucija i drugih sektora društvenog aparata. U trenutku kada nedostaje stručnog resursa, ali i kada neka djelatnost treba pomoć ili podršku, volonteri su važna karika u funkcioniranju društvenog procesa.

 

Krizne situacije podrazumijevaju pojave koje mogu ugroziti stanovnike, njihov život, zdravlje ili imovinu, a posljedica su ljudskog ili prirodnog djelovanja. Protiv nekih situacija izazvanih prirodnim katastrofama ne možemo reagirati na vrijeme, ali je bitno pripremati se i učiti kako se ponašati i djelovati tijekom krize i nakon što kriza nastupi.

 

Ovim projektom žele se ojačati kapaciteti udruga na području održivog razvoja i dobrog upravljanja s naglaskom na krizne situacije. Ciljna skupina su lokalne udruge koje će ojačati kapacitete i svojim radom doprinijeti prepoznatljivosti u lokalnoj zajednici.

 

Projekt sadržava različite aktivnosti i elemente: radionice, volonterske akcije, izradu web stranice, osmišljavanje i izradu društvene igre, studijsko putovanje kao i nabavu opreme za spašavanje. Radionice će obuhvatiti teme kriznih situacija s kojima se susrećemo pa će se tako provesti edukacije prve pomoći; edukacije postupanja u kriznim situacijama, zaštiti od požara, potresa i spašavanje iz ruševina; edukacije o volonterima i edukacije za lokalni održivi razvoj i jačanja kapaciteta OCD-ova.

 

Vrlo važno je naglasiti da će se ovim projektom omogućiti edukacija prve pomoći i edukacija u slučaju požara i pokazna vježba gašenja požara za 50 djece predškolske i osnovnoškolske dobi.

 

Svim sudionicima projekta želimo uspješnu realizaciju projekta!