Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Održane volonterske akcije u okviru projekta “Rural volunteers - Get in Action“

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

U okviru Erasmus+ programa i provedbe projekta “Rural volunteers - Get in Action“ čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa “More 249“, u Gaćelezima je održana volonterska akcija. Sudionici projekta iz 6 zemalja - Hrvatska, Litva, Portugal, Sjeverna Makedonija, Rumunjska i Turska, svojim su angažmanom dali izniman doprinos uređenju naselja te tako pokazali što znači timski rad i volontiranje za zajednicu.

 

Sudionici su bili podijeljeni u četiri grupe te je svaka od njih imala zadatak odraditi jedan tip volonterske akcije.

 

Prva grupa mladih na samom ulazu u naselje obojala je metalna vrata mjesne prostorije u blizini autobusne stanice, dok je druga grupa posadila cvijeće u žardinjerama ispred crkve. Treća grupa mladih volontera prihvatila se bojanja drvenih klupa i tobogana na dječjem igralištu u blizini lokve, a četvrta grupa obojala je rasvjetne stupove na prostoru balotane.

 

Svi prostori na kojima su se odvijale volonterske akcije od iznimne su važnosti za lokalnu zajednicu te predstavljaju mjesta okupljanja i druženja stanovništva Gaćeleza.  Mladi sudionici ovog projekta su svojim volonterskim radom obogatili vlastito iskustvo, stekli osjećaj zadovoljstva i doprinosa lokalnoj zajednici te dokazali važnost volonterizma i toga što ono predstavlja za ljude.

 

Nakon održanih volonterskih akcija, sudionici su se družili na prostoru oko lokve, imali vrijeme za ručak te su prisustvovali i kratkoj kreativnoj radionici tijekom koje su zajednički izradili kućice za ptice koje su poklonili lokalnom stanovništvu.

Naposljetku, u popodnevnim satima između mještana naselja Gaćeleze i sudionika projekta, održano je sportsko natjecanje u nogometu, košarci i balotama.

 

 

Članovi udruge “Lokva“, ujedno i naši domaćini, bili su vrlo zadovoljni sudjelovanjem grupe mladih i njihovim angažmanom u malenom ruralnom mjestu te su izrazili nadu za nekim novim akcijama i druženjima.

 

 

A kako nam je bilo i što smo sve napravili, pogledajte u galeriji fotografija te nas pratite na Facebook stranici https://www.facebook.com/getrural