Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Plava Eko-patrola - priručnik za provedbu izvannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

 

Glavni output projekta Plava Eko-patrola je tiskana i pdf verzija priručnika „Plava Eko-patrola – priručnik za provedbu izvannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj“.


Priručnik je nastao je kao krajnji rezultat Pilot provedbe edukacijskog programa Plave Eko-patrole provedene u sedam osnovnih škola Šibensko-kninske županije u periodu od prosinca 2019. do prosinca 2020. godine, a u sklopu projekta Plava Eko-patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama.

 

Priručnik možete preuzeti OVDJE.

 

Priručnik detaljno opisuje 8 modula koji neformalnim metodama kroz različite teme proučavaju koncept održivosti i daju primjere za djelovanje po principima održivog razvoja, a klik na svaki pojedini modul vodi vas do priloga koji su potrebni za njihovu provedbu:

 

  1. Koliko jako gazimo svoj planet?
  2. Obnovljivi izvori energije
  3. Hrana i održivost
  4. eRRRRRRRiziraj se!
  5. Zeleni bingo
  6. Zajedno za čišći okoliš
  7. Zar je more kiselo?
  8. Putujuća izložba: Život jadranskih dubina


Cilj svih modula i pripadajućih edukativnih aktivnosti je potaknuti djecu na kritičko razmišljanje i otkrivanje uzročno-posljedičnih veza ljudskih aktivnosti i problema ekosustava u kojem živimo kako bi djeca usvojila nove vrijednosti, znanja i vještine te oblikovala stavove koji će ih usmjeriti k održivom stilu života i djelovanju po principima održivog razvoja te rješavanju izazova budućnosti koji nam još uvijek nisu poznati. Aktivnosti Plave Eko-patrole stavljaju naglasak na djecu kao glavne inicijatore promjena i glavne karike koje povezuju različite članove lokalne zajednice u promoviranju održivog razvoja i koncepta „misli globalno, djeluj lokalno“.