Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Podsjetnik primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje na obveze u 2021. godini

Izvor: Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

APPRRR podsjeća sve korisnike potpore u sektoru voća i povrća, cvijeća, sektoru sjemena i proizvodnji biljnog reprodukcijskog materijala iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini na obveze u 2021. godini propisane člankom 8. Pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini (NN 53/20, 77/20 i 136/20):

 

- korisnik potpore mora u Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2021. godini zadržati ili povećati površine pod vrstama voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala, u odnosu na stanje istih, koje je prijavio na Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2019. godini

 

- biljne vrste voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala iz Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2019. godini zbog održavanja plodoreda ne moraju se poklapati s biljnim vrstama voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala na Jedinstvenom zahtjevu za potporu za 2021. godinu, no moraju biti u skladu s vrstama propisanim Programom

 

- zbog primjene plodoreda te zamjene proizvodnih površina koje su u 2019. godine bile pod voćem, povrćem, cvijećem i poljoprivrednim reprodukcijskim materijalom zadržavanjem površina u 2021. godini smatrat će se i odstupanje do najviše 5 % od ukupnih površina pod voćem, povrćem, cvijećem i reprodukcijskim materijalom koje su se nalazile na Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2019. godini.

 

Agencija obavještava korisnike da će se tijekom 2021. godine provoditi kontrole na terenu ispunjavanja propisanih obveza kako bi se postigli ciljevi Programa – održavanje zaposlenosti i zadržavanje ili povećanje razine proizvodnje u odnosu na 2019. godinu.

 

Praktične korake koji će vam pomoći u ispunjavanju obveza možete pronaći ovdje.

 

Izvor: apprrr.hr