Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Poticanje razvoja civilnog društva na otocima

Izvor: Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.

 

Opći cilj Javnog poziva: osiguravanje ravnomjernog društveno-ekonomskog razvoja hrvatskih otoka, u skladu s Programom stvarajući povoljno okruženje za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje

 

Specifični cilj Javnog poziva: osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem poticanja različitih gospodarskih i društvenih djelatnosti koje djeluju u skladu s ciljevima održivog razvoja.

 

Javni poziv realizira se kroz sljedeća dva prioriteta:

Prioritet 1: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima kroz prijave na EU natječaje/pozive

Prioritet 2: Organiziranje i provedba projekata poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

 

Prihvatljivi prijavitelji Javnog poziva su organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka, koje su osnovane u skladu s posebnim propisom kojim se uređuje civilno društvo.

 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava Javnog poziva iznosi: 500.000,00 kuna (Prioritet 1: 200.000,00 kuna; Prioritet 2: 300.000,00 kuna).

 

Prijavitelj prijavu na Javni poziv podnosi isključivo elektroničkim putem (internetska prijava) popunjavanjem propisanih obrazaca i postavljanjem propisane dokumentacije u sustav www.financijskepodrske.hr


Rok za podnošenje prijava projektnih prijedloga je 5. studenoga 2021. godine.

 

Zainteresirani prijavitelji mogu pitanja vezana uz Javni poziv postavljati do 26. studenog 2021. na mail adresu: ocd-otoci@mrrfeu.hr

 

Tekst Javnog poziva, Upute za prijavitelje kao i svi obrasci koje je prijavitelj dužan unijeti u sustav www.financijskepodrske.hr nalaze se u dijelu Dokumenti.

 

Za više informcija pogledati OVDJE

 

Izvor: https://razvoj.gov.hr/