Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Projekt Plava Eko-patrola predstavljen u Osnovnoj školi Brodarica

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Udruga Argonauta je zajedno s Lokalnom akcijskom grupom „More 249“ započela s predstavljanjem projekta „Plava Eko-patrola“ u odabranim školama. Projekt je 26. kolovoza 2019. godine predstavljen Osnovnoj školi Brodarica, gdje su nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave imali priliku opširnije čuti o ciljevima projekta, ciljanim skupinama, aktivnostima projekta i prednostima koje projekt nosi.

 

Predstavljanje je za cilj imalo prezentirati projekt „Plave Eko-patrole“, ali i potaknuti interes za angažman lokalnog koordinatora koji će biti voditelj Eko-patrole u Osnovnoj školi Brodarica. Kako udruga Argonauta ima mnogo iskustva u provedbi „Murterske Eko-patrole“ okupljeni su čuli o provedenim aktivnostima i stečenim iskustvima  „iz prve ruke“ i tako dobili bolji uvid u angažman lokalnog koordinatora.

 

Nakon što projekt bude predstavljen svim uključenim školama (njih sedam), sredinom rujna 2019. godine bit će raspisan „Natječaj za angažman lokalnog koordinatora "Plave Eko-patrole" kojim će se zaposliti 7 lokalnih koordinatora. Odabrani sudionici će se educirati o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja kroz tri dvodnevna vikend seminara, a sam početak pilot provedbe edukacijskog programa Plave Eko-patrole, predviđen je za siječanj 2020.