Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Provedba (pod)aktivnosti Frendovska klupa u okviru projekta "Plava Eko-patrola"

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

U okviru provedbe projekta, 17., 18. i 19. ožujka, održana je posljednja (pod)aktivnost naziva Frendovska klupa u suradnji s udrugom Laboratorij zabave. Učenici sedam škola uključenih u provedbu projekta „Plava Eko-patrola“ - OŠ Brodarica, OŠ Murterski škoji-Murter, OŠ Pirovac, OŠ Primošten, OŠ Rogoznica, OŠ Vjekoslav Kaleb-Tisno i OŠ Vodice, sudjelovali su u pričanju priča, kratkom edukativnom dijelu o značenju frendovske klupe koja iza sebe i u okviru ove podaktivnosti ima slogan „Ćakulom do prijatelja“ te u konačnici oslikavanju iste. Frendovska klupa je internacionalni humanitarni projekt Laboratorija zabave osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Zahvaljujući mogućnostima koje pruža provedba projekta „Plava Eko-patrola“, Frendovska klupa predstavila se u sedam osnovnih škola te je omogućila ostvarenje cilja – osjećaj zajedništva i pripadnosti jednoj grupi i vrijednostima koje grupa dijeli. Nakon zavirivanja u svijet mašte Ivane Brlić-Mažuranić te kratke edukacije o značenju frendovske klupe (suradnja, zajedništvo, promocija temeljnih ljudskih vrijednosti na dječji način, pokretanje nove igre, druženje, razvijanje vlastitih komunikacijskih, socijalnih i emocionalnih vještina, prihvaćanje različitosti, uvažavanje tuđeg mišljenja), učenici jednog razreda svake osnovne škole sudjelovali su njezinu oslikavanju. Svaka klupa je odraz njihova poimanja i razumijevanja zajedništva i prijateljstva. Svaka klupa je različita, zanimljiva i vesela te ima svoj poseban potpis i zbog toga je učenici mogu prepoznati i znati njenu ulogu gdjegod da je vide, a ona će svugdje imati isto značenje!

 

Poanta Frendovske klupe je da uvijek bude prazna što znači da su sva djeca uključena u igru i da nitko nije sam te da je ona odradila svoj „posao”. S ciljem da i ostvari svoj puni potencijal, klupe ostaju u vlasništvu škole, a mi se nadamo da će je učenici prepoznati i kao takvu koristiti! Svakoj školi donirano je i stablo mendule, a klupa u školama možda baš pronađe svoje mjesto ispod njezinih grana!

 

Kako je bilo u sedam škola, provjerite u galeriji fotografija!