Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Savjetovanje o minimalnim tehničkim uvjetima za plastenike i staklenike

Izvor: Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Pravilnik o minimalno-tehničkim uvjetima za građevine namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru tema je novog javnog savjetovanja, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

 

Pod građevinama se ovdje, pojašnjavaju, podrazumijevaju plastenici i staklenici iz Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima.

 

Građevine i oprema namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru moraju udovoljavati minimalno-tehničkim uvjetima u skladu s normom HRN EN 13031 -1.

 

Pri projektiranju, izradi proračuna i građenju građevina i opreme namijenjenih poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru uzima se u obzir i primjenjuje se HRN EN 13031-1:2020/NA Staklenici – Projektiranje i izgradnja – 1. dio: Staklenici za komercijalnu proizvodnju – Nacionalni dodatak, kao i sve prateće norme na koje se HRN EN 13031-1 i HRN EN 13031-1:2020/NA pozivaju, a nalaze se u prilozima Tehničkog propisa za građevinske konstrukcije.

 

Podsjećaju, Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je aktivnosti izrade nacionalnog dodatka uz normu EN 13031-1, Staklenici, projektiranje i izgradnja pri HZN, obzirom da se ključna prepreka daljnjem rastu i razvoju poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj, poglavito proizvodnje voća i povrća, odnosi na ograničenja prilikom projektiranja, i građenja građevina namijenjenih poljoprivrednoj proizvodnji u staklenicima i plastenicima.

 

Više informacija o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 2. lipnja 2021. godine.

 

Izvor: https://www.agroklub.com/povrcarstvo/koji-su-minimalni-tehnicki-uvjeti-za-plastenike-i-staklenike/68073/