Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Strumica domaćin treće razmjene mladih pod nazivom “AgroYouth - Third Edition“

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Od 14. rujna do 23. rujna 2019. Strumica je bila domaćin treće međunarodne razmjene pod nazivom "AgroYouth - Third Edition". Sudjelovalo je 35 mladih iz sedam europskih zemalja iz Makedonije, Rumunjske, Italije, Danske, Turske, Hrvatske i Portugala. "AgroYouth - Third Edition" nastavak je provedenih projektnih aktivnosti “AgroYouth“ i “AgroYouth - Second Edition“ čiji je Nositelj bio LAG “More 249“.

 

Teme o kojima se u okviru razmjene razgovaralo jesu razvoj ruralnih područja, poljoprivreda i kako motivirati mlade da pokrenu vlastita mala poduzeća na području proizvodnje hrane.

 

U okviru studijskih posjeta mladi su naučili više o proizvodnji jogurta, preradi papra te proizvodnji crvene paprike. Kroz studijske posjete naučili su što znači pokrenuti vlastiti posao, kako postati poljoprivrednik te kako dobiti motivaciju za rad i budućnost. Mladi su imali priliku napraviti vlastitu marmeladu od jabuka i šljiva te su iste predstavljene u Strumici, a prihod od prodaje donirat će se u dobrotvorne svrhe.

 

Kao gosti Općine Strumica, mladi su imali priliku posjetiti i razgledati slapove Kolešino i Smolare, naselje Veljusa, muzej Strumica te saznati više o Strumici.

 

Ovu međunarodnu razmjenu provodi KREATOR Omladinska organizacija iz Kumanova, financira je Nacionalna agencija za europske programe i mobilnost kroz program ERASMUS +, a LAG "More 249" sudjelovao je u provedbi programa kao Partner na projektu.