Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Svaki tjedan poljoprivrednik jedan - OPG Mario Šmit

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

U cilju promoviranja i prezentacije članova koji se bave poljoprivredom, LAG "More 249" četvrti tjedan nastavlja s predstavljanjem svojih članova koji imaju poljoprivredno gospodarstvo.

 

Poštujući Opću Uredbu o zaštiti podataka, od svakoga člana je zatražena suglasnost za objavom teksta.

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i imanje obitelji Šmit u Prvić Šepurini, poznato pod nazivom Puntarski dvori, krije pravo malo blago autohtonih biljaka iz kojih izniču brojni kozmetički preparati koji su se rasprostranili na sve krajeve svijeta.

Korijeni njihovog OPG-a  započinju prije devet godina proizvodnjom tradicijskih likera, rakija i eteričnih ulja, a danas je osnovna djelatnost Gospodarstva uzgoj i primarna prerada biljaka, zahvaljujući kojima je od 2014. godine devet njihovih proizvoda nosi oznaku 'Hrvatski otočni proizvod'.

 

Vlasnici OPG-a Šmit, Mario i njegova supruga Ivanka  stalno na tržište izbacuju nove proizvode, a prošle 2017.  godine za čak njih tri dobili su prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ i to za Zlatni balzam smilja, Ulje cvića sv. Ante i Ulje cvića naranče, te najavljuju i otvaranje posjetiteljskog centra na svom OPG-u u Prvić Šepurini i svojevrsnu tematsku stazu ljekovitog bilja.

 

Stalne inovacije i proširenje asortimana preduvjet su opstanka. Uskoro planiraju plasirati neke nove proizvode i proizvodne linije - serum za lice, anticelulitno ulje, liniju za njegu masne, mješovite i problematične kože i to tonik, ulje te balzam.

Još jedan vid proširenja asortimana je da planiraju u suradnji s profesionalnim aromaterapeutima razvijati pripravke za njihove tretmane“.

 

LAG MORE 249 2017. i 2018. godine sufinancirao je OPG-u sudjelovanje na sajmovima gdje prezentiraju i prodaju svoje proizvode. Ove godine su se javili na interni poziv raspisan za članove LAG-a gdje su sufinancirali izradu promidžbenih materijala.

 

Kakvo se svo autohtono, ljekovito, aromatično, začinsko, ukrasno i divlje jestivo dalmatinsko bilje, tradicijsko povrće, cvijeće i voćne kulture nalaze na njihovu imanju, pogledajte na njihovoj stranici OVDJE ili još bolje – uputite se do Šepurina i razgledajte!

 

Sve slike objavljene u ovom članku su privatno vlasništvo Mario Šmit i preuzete sa facebook stranice Puntarski dvori