Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Svečano predstavljanje „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

U organizaciji udruge Argonauta i partnera na projektu, u Murteru je 16. lipnja 2020. upriličeno svečano predstavljanje „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“. Uređenje i adaptacija Edukacijskog centra sufinancirano je kroz projekt „Plava Eko-patrola“ i Švicarsko-hrvatski program suradnje, a sam prostor Edukacijskog centra ustupila je Općina Murter-Kornati koja je i partner na projektu.

 

U sklopu udruge Argonauta već od 2007. godine djeluje „Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ kao program i fizički prostor koji je 2017. godine promijenio funkciju da bi se u njemu smjestila i primjereno izložila vrlo vrijedna Etnološka zbirka Marka Mudronje Rebca.

 

Adaptacijom i uređenjem prostora iznad ambulante u Murteru te otvorenjem „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske“ sudionici projekta su sada dobili prikladno i opremljeno mjesto na kojem mogu prisustvovati različitim edukacijskim programima iz područja održivog razvoja. Za adaptaciju „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ izdvojeno je 195.000,00 kn, a za opremanje oko 65.000,00 kn. Važno je naglasiti i da će Edukacijski centar, osim udruzi Argonauta, biti na raspolaganju za korištenje i drugim lokalnim dionicima kao co-working prostor, kako bi se stvorio potreban sinergijski učinak za bolju provedbu budućih inicijativa održivog razvoja i uspjeh projekta “Plava Eko-patrola”.

 

Sinergija se također mogla osjetiti i na samom otvorenju „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ na kojem su prisustvovali predstavnici partnera na projektu, ali i brojni suradnici i dionici lokalne zajednice čija je podrška i angažman od velike važnosti u promicanju održivog razvoja i stvaranju primjera dobre prakse za druge otoke i mjesta u priobalju.