Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

TKO ŽELI BITI PATROLAŠ? ZAPOČELA ANIMACIJA UČENIKA ZA PLAVU EKO-PATROLU

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Danas je započela animacija učenika za sudjelovanje u „Pilot provedbi edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ u školskoj godini 2019./2020.  Pilot program je pažljivo osmišljen kako bi kroz njega djeca izgradila pozitivan stav prema održivom razvoju te je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda. U svakoj od škola, oformit će se grupa od 20 djece-patrolaša koji će s voditeljem provoditi aktivnosti Plave Eko-patrole. Aktivnosti će biti implementirane u lokalnoj školi u obliku trosatnih radionica i to subotom u jutarnjim satima.

 

Prvu animaciju smo održali djeci od 5. do 8. razreda iz OŠ Brodarica, gdje je lokalna koordinatorica za Brodaricu održala interaktivnu prezentaciju o projektu, njegovim ciljevima i sudionicima. Djeci su istaknute teme koje će se obrađivati, ali i benefiti koje će imati od projekta. Kroz razne neformalne metode i iskustveno učenje - igre uloga, teambuilding igre, energizere, eksperimente, terenski rad, volonterske akcije i prezentacije, poticat će se ekološka osviještenost djece i djelovanje po principima održivog razvoja.

 

Animacijom učenika, odabrani lokani koordinatori Plave Eko-patrole imaju svoj prvi zadatak - animirati i motivirati učenike za sudjelovanjem u programu. Prema onome kako je prošla današnja prezentacija, vjerujemo da će malih patrolaša biti i više nego dovoljno!

 

Pratite nas na web stranici Plave Eko-patrole i facebook stranici Plave Eko-patrole!