Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Vodič za OPG-ove u okviru projekta suradnje "Domaće u vrtiće"

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

U oviru projekta "Domaće u vrtiće" izrađen je Vodič za OPG-ove o sigurnosti hrane i ostalih preduvjeta za uspješnu suradnju s dječjim vrtićima.   

                                       

Vodič za OPG-ove rezultat je međuteritorijalnog projekta suradnje između četiri odabrana LAG-a s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije: LAG „Laura“, LAG „Bura“, LAG „More 249“ i LAG „Krka“ te provedenih radionica koje su bile prvenstveno namijenjene OPG-ovima, a obuhvaćale su dvije teme:

 

1. sigurnost hrane i certifikacija proizvoda te

2. osnove računovodstva, nabava i eRačun u poslovanju s javnim naručiteljima.          

 

Vodič za OPG-ove preuzmite ovdje

 

Svrha projekta je stvaranje preduvjeta za uvođenje novih namirnica i povećanje potrošnje proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u dječjim vrtićima na području četiri partnerska LAG-a, dok je specifični cilj projekta povećanje važnosti zdrave prehrane od najranije dobi te poticanje osviještenosti uključivanja sezonskih i lokalnih namirnica u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kroz promociju lokalnih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina.

 

Ukratko o projektu:

Logo

Projekt: „Domaće u vrtiće“

Mjera: 19.3.2. “Provedba aktivnosti suradnje LAG-a”

Program: Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Partneri: LAG „Laura“, LAG „Bura“, LAG „More 249“, LAG „Krka“

 

Ostali rezultati projekta su: 

 

1. Studija o mogućnostima povećanja potrošnje te uvođenju novih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u predškolske odgojno–obrazovne ustanove: OVDJE

2. Kuharica Domaće u vrtiće: OVDJE

3. Promotivni video

4. Animirani video