Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Volonterski program LAG-a "More 249"

Izvor: Unsplash
  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Volonterski program Lokalne akcijske grupe „More 249“ podrazumijeva uključivanje i djelovanje volontera unutar organizacije i predstavlja zajednički nazivnik za sve aktivnosti i projekte koji uključuju volontere.

 

Volonterskim programom nastoji se istaknuti potreba volontera u okviru LAG-a „More 249“, odnosno objasniti zašto ih se uključuje, s kojim ciljem, tko će pratiti njihov rad, itd. Riječ je o ciklusu upravljanja volonterskim programom, a koji ima ukupno osam faza:

 

  1. Planiranje uključivanja volontera
  2. Izrada opisa volonterske pozicije
  3. Pronalaženje volontera
  4. Odabir i uključivanje
  5. Orijentacija i obuka
  6. Praćenje i podrška
  7. Nagrađivanje volontera
  8. Evaluacija rada volontera i volonterskog programa.

 

Kako bi volonterski program organizacije bio kvalitetan i održiv, razradit će se i sve faze ciklusa upravljanja programom i time stvoriti jasne smjernice za volontere.  

 

Nadalje, prijavni obrazac za volontere omogućava formiranje baze podataka o volonterima, a možete ga ispuniti OVDJE.  Potreba za volonterima ovisit će o projektima i aktivnostima koje se odobravaju i provode te ovisno o navedenome, na web i Facebook stranici LAG-a "More 249", objavljivat će se Javni poziv za sudjelovanje.

 

Volonterski program možete preuzeti u nastavku: