Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

ZAPOČELO UREĐENJE EDUKACIJSKOG CENTRA

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Na prvom katu zgrade na adresi Hrvatskih vladara 47., u kojoj se nalazi Ambulanta Murter započelo je uređenje Edukacijskog centra u sklopu projekta „Plava Eko-patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama“.

 

Naime, u sklopu udruge Argonauta već od 2007. godine djeluje „Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ kao program i fizička točka, prostor, koji je 2017.godine promijenio funkciju da bi se u njemu smjestila i primjereno izložila vrlo vrijedna Etnološka zbirka Marka Mudronje Rebca. Kako bi se uspješno provele aktivnosti “Plave Eko-patrole”, nužno je ponovo i fizički uspostaviti Edukacijski centar kao mjesto održavanja brojnih aktivnosti s učenicima, a za tu namjenu, Općina Murter- Kornati kao partner na projektu ustupila je prostorije u zgradi ambulante.

 

Uređenjem navedenih prostorija, osigurat će se prikladan prostor kao važan resurs za dugoročnu i sustavnu provedbu vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj, “Plave eko-patrole” na otoku Murteru te širem otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije.

 

Uređenje prostorija započelo je prošlog tjedna, financirano je kroz projekt “Plava Eko-patrola” i Švicarsko-hrvatski program suradnje. Kraj radova i otvorenje Centra predviđa se sredinom siječnja 2020., kada će započeti i prve aktivnosti s učenicima 7 priobalnih škola. Važno je napomenuti kako će ove prostorije, uz udrugu Argonauta, biti na raspolaganju za korištenje za razne aktivnosti i drugim lokalnim dionicima, kao co-working prostor, stvarajući potreban sinergijski učinak za bolju provedbu budućih inicijativa održivog razvoja i uspjeh projekta “Plava Eko-patrola”.