Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

ZaVRTimo krug promjena II: održana Animacija učenika

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

 

Jučer, 12. siječnja 2023. godine u Osnovnoj školi Brodarica održana je aktivnost Animacija učenika. Animaciju učenika provele su lokalna koordinatorica te voditeljica projekta.

 

Cilj animacije bio je predstaviti učenicima projekt “ZaVRTimo krug promjena II“ koji za cilj ima proširiti znanje o biljnom svijetu i održivom razvoju kod djece školske dobi i utjecati na svijest o zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti. Edukacijom djece i mladih o okolišu i prirodi koja nas okružuje, potiče ih se na kreativnost i vlastiti angažman u zaštiti okoliša, a sve s ciljem da postanu aktivni građani i promotori održivosti u lokalnoj zajednici.

 

Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249”, a partneri na projektu su Osnovna škola Brodarica, Udruga Argonauta i Grad Šibenik, dok su vanjski provoditelji aktivnosti udruga ZMAG te g. Dražen Šimleša.

 

Učenicima OŠ Brodarica predstavljen je projekt te se razgovaralo o aktivnostima koje ih čekaju:

- set edukativnih radionica “Biljni svijet i održivi razvoj“:

1. Radionice Kako smanjiti ekološki otisak?

2. Radionice ekološkog vrtlarenja

3. Radionice recikliranja – 3R

4. Radionica izrade kalendara sadnje i hotela za kukce

- uređenje školskog vrta i volonterska akcija “Školski vrt“

- nabava pametne klupe i radionica o obnovljivim izvorima energije

- edukativni nagradni izlet.

 

Na animaciji su podijeljene prijavnice za sudjelovanje u projektu te QR kod s uvodnom anketom kako bi se dobile informacije o razini znanja, iskustava i vještina vezanih za tematiku projekta.

 

Učenici koji će biti zainteresirani za sudjelovanje predat će ispunjenje prijavnice do početka prve radionice - Radionica recikliranja - 3R koja će biti održana 28. siječnja 2023. godine.

 

Interes je bio velik, a nadamo se da će i broj prijavljenih učenika zaista i ostati takav. Pratite nas na Facebook stranici ZaVRTimo krug promjena!

 

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 12.040,88 €, odnosno 90.722,01 kn, a ukupna vrijednost projekta je 12.916,85 €, odnosno 97.322,01 kn. Provedba projekta započela je 13. listopada 2022. godine i traje do 30. lipnja 2023. godine.