Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Lipanj 2017, Zaklada Kajo Dadić "Naš doprinos zajednici" LAG-u More 249 dodijelila 10.000,00 kn za projekt „Upoznajmo našu baštinu“

Lipanj 2017, Zaklada Kajo Dadić "Naš doprinos zajednici" LAG-u More 249 dodijelila 10.000,00 kn za projekt „Upoznajmo našu baštinu“

Nositelj: LAG More 249
Partner: Grad Vodice
Odobrena sredstva: 10.000,00 kn
Vrijeme provedbe: 20/08/2017 – 15/10/2017
Status: u tijeku


SAŽETAK AKCIJE:
Grad Vodice je poznato turističko mjesto koje iz godine u godinu bilježi porast broja turista i posjetitelj. Ono što je manje poznato i to ne samo turistima i posjetiteljima, već i lokalnom stanovništvu je povijest Vodica koja datira još od rimskog doba kada su u zaleđu postojala naselja gdje su stanovnici na bogatim poljima uzgajali masline, vinovu lozu i višnju marasku.

Suradnjom i zajedničkom akcijom lokalnih dionika očistiti će se pristupni put i prostor oko utvrde Rakitnica te potaknuti na razmišljanje lokalnu zajednicu o važnosti zaštite okoliša, očuvanju kulturne baštine i vlastitog identiteta. Nakon završene akcije dobiti će se očišćen pristupni put na kojem se nalaze i zapušteni bunari, očišćen prostor oko utvrde Rakitnica, postavljene informativne ploče i kante za otpatke. Lokalno i šire stanovništvo biti će upoznato sa povijesnim nasljeđem i važnosti očuvanja kulturne baštine, a posjetitelji i turisti će dobiti prostor koji mogu koristiti za izlete i rekreativne svrhe.

Ciljevi koji se postižu su poboljšana suradnja u lokalnoj zajednici,očuvana vrijedna kulturna baština te potaknuta svijest o očuvanju okoliša i kulturnog identiteta.