Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Listopad 2015, Zaklada Kajo Dadić - Završena građanska akcija uređenja igrališta za pse

Listopad 2015, Zaklada Kajo Dadić - Završena građanska akcija uređenja igrališta za pse

Nositelj građanske akcije: LAG MORE 249
Partneri: Udruga Moj pas i Grad Vodice
Odobrena sredstva: 13.000,00 kn
Vrijeme provedbe: 10/07/2015 – 10/10/2015
Status: završen


SAŽETAK AKCIJE:

Zajedničkom akcijom lokalnih dionika uređen je park za pse na pošljunčanom i ograđenom terenu površine 650m2 . Tiskanjem promotivnih letaka stanovništvo se informiralo o akciji uređenja parka, o sadržaju i usluzi koja im je dostupna nakon završetka. Letci su tiskani na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi se turisti i posjetitelji upoznali s dodatnom uslugom na području grada Vodica.


Cilj akcije je osvješćivanje lokalnog stanovništva o odgovornosti i brizi za pse, te povećana turistička i društvena ponuda za turiste i građane grada Vodica kroz unapređenje sadržaja za socijalizaciju i druženje pasa.


Postavljanjem agility opreme uz pomoć građana i  volontera udruge “Moj pas” 8. listopada 2015.  u Vodicama je završena akcija uređenja igrališta za pse.  Akciju su zajednički proveli LAG “More 249”, Grad Vodice i udruga “Moj pas”. 


Grad Vodice je ustupio na korištenje teren udruzi “Moj pas”, a zajedničkom akcijom teren je očišćen, poravnan i pošljunčan. Teren je ograđen žicom, a na ulaznim vratima postavljena je ploča o pravilima ponašanja namijenjena za vlasnike pasa. Komunalno poduzeće “Leć” je doniralo klupe i kante za otpatke.


Ovom akcijom građani, turisti i posjetitelji dobili su uređeni, ograđeni, opskrbljen vodom i opremljeni park gdje će se njihovi psi moći slobodno kretati i zabavljati na postavljenim spravama. Psi će se dovoditi u park na druženje i socijalizaciju s drugim psima, ne ometajući ljude kojima smeta da se psi šetaju bez povodca. Vlasnici pasa dobili su mjesto za druženje na otvorenom te razmjenu iskustava.


Građansku akciju u iznosu od 13.000,00 kn financirala je zaklada “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.