Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Predmet Javnog poziva za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu vanjske ovojnice, učinkovitije strojarske sustave, elektrotehničke sustave i ugradnju jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim zgradama javne namjene sa svojstvom kulturnog dobra sukladno posebnim propisima.

 

Pravo na sredstva Fonda po ovom Pozivu mogu ostvariti jedinice lokalne i područne samouprave, tijela državne uprave, ustanove te ostali proračunski korisnici, ako zadovoljavaju uvjete definirane Javnim pozivom.

 

Fond će korisnicima dodijeliti sredstva pomoći do 1.000.000,00 kuna po prijavi sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu dodjeljivanja sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za dodjeljivanje sredstava Fonda i to za opravdane troškove ulaganja propisane Javnim pozivom.

 

Raspoloživa sredstva Fonda po Pozivu iznose 9.700.000,00 HRK.

 

O opravdanim troškovima možete pročitati u tekstu Javnog poziva.

 

Prijava se podnosi na www.fzoeu.hr u „e-prijava“ i mora sadržavati dokumentaciju propisanu Javnim pozivom.

 

Učitavanje prijava započinje 3. prosinca 2020. godine u 9:00 sati, a završava objavom na mrežnim stranicama Fonda Obavijesti o zatvaranju ili privremenom zatvaranju Poziva zbog iskorištenosti raspoloživih sredstava ili istekom 2020. godine, što prije nastupi.

 

Prijava na Poziv počinje dana 11. prosinca 2020 godine, u 9:00 sati, a završava objavom na mrežnim stranicama Fonda Obavijesti o zatvaranju ili privremenom zatvaranju Poziva zbog iskorištenosti raspoloživih sredstava ili istekom 2020. godine, što prije nastupi.

 

Razdoblje od 3. prosinca 2020. do otvaranja prijava na Poziv je vrijeme u kojem je moguće učitavati dokumentaciju propisanu Pozivom u aplikaciju Fonda.

 

Sve dodatne informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.