Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

IZBOR ZA NAJUSPJEŠNIJI LOKALNI EU PROJEKT 2016. – 2017.

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

I ove godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2016.-2017. u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

 

Projekti pokrivaju brojna područja: poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštitu okoliša, socijalnu uključenost i zapošljavanje te poljoprivredu i zastupljeni su na području cijele Hrvatske, od Srijema i Slavonije preko Zagreba i Like do Istre i Dalmacije.

 

S područja Šibensko-kninske županije nominirana su dva projekta:

 

1. Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka (investicijski i infrastrukturni projekt) - Turistički lokaliteti drniškog područja značajni za kulturnu ponudu obnovljeni su i opremljeni za turiste i posjetitelje. Uređene su i označene biciklističke staze, uređene su i tehnički opremljene rute za aktivni turizam u kanjonu Čikole, pojačani su institucionalni kapaciteti u turizmu, potencijalni novi i postojeći poduzetnici u turizmu educirani su i upoznati s novim turističkim proizvodima. Rekonstruirana je stara Mlinica i uređen pristupni put te je integrirana turistička ponuda šireg drniškog područja promovirana na domaćim i stranim tržištima. Nositelj projekta je Grad Drniš, a partneri su: Turistička zajednica Grada Drniša, Javna ustanova PRIRODA Šibensko-kninske županije, Muzej Grada Drniša i Razvojna agencije Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je 632.133,51 EUR, dok je iznos odobrenih sredstava iz EU fondova 532.382,84 EUR.

 

2. Razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije – II faza (društveni projekt) - Djelovanjem partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije napisana su 44 projekta od kojih je 26 projekata provedeno, 9 je u provedbi, a 9 je spremno za provedbu. Izrađeni projekti su najvećim dijelom iz društvene tematike. Projektom se osnažila suradnja lokalnih dionika na području zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa povezivanjem javnog, privatnog i civilnog sektora. Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko kninske županije, a partner Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Šibenik. Ukupna vrijednost projekta je 35.862,66 EUR, dok je iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 29.159.,93 EUR

 

Svim nominiranim projektima želi se istaknuti doprinos i značaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. I vi možete pomoći u promoviranju uspješnih lokalnih EU projekata glasujući za neke od nominiranih projekata, te se ujedno informirati o tome što je sve moguće financirati sredstvima Europske unije. Možda Vam ovi uspješni primjeri pomognu da i sami dobijete ideju za projekt i da se prijavite za bespovratna sredstva iz EU fondova. 

 

 

UPUTE ZA GLASOVANJE

Možete glasovati samo jednom. Glasuje se na način da kliknete na tipku “Odaberi” koja se nalazi u dnu opisa svakog nominiranog projekta te da zatim potvrdite svoj izbor klikom na tipku “Glasaj ovdje” koja se nalazi na dnu stranice.

 

Da bi glasovanje bilo prihvaćeno, potrebno je da svaki glasač odabere ukupno tri projekta koje smatra posebno uspješnima. Glasovanje je otvoreno do 30. lipnja 2018. godine.

 

Pregled svih nominiranih projekata i glasati možete OVDJE.