Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

LAG More 249 sudjeluje u projektu "MA DA - Mladi, A Društveno Angažirani"

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

U hotelu Niko u Solarisu je 23. svibnja 2018. održana konferencija na kojoj je predstavjen projekt "MA DA - Mladi, A Društveno Angažirani". Projekt provodi Udruga "Žena" iz Drniša u partnerstvu s Veleučilištem "Marko Marulić" iz Knina, a sufinancira se Iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH u ukupnom iznosu od 899.108,92 kuna.

 

Projekt je predstavila Aleksandra Janjić iz udruge "Žena". Cilj projekta je uspostavljen održivi program društveno korisnog učenja na Veleučlištu ‘Marko Marulić’ u Kninu u cilju osnaživanja lokalnih organizacija civilnog društva koje se bave ruralnim razvojem.

 

U aktivnostima projekta sudjelovati će i LAG-ovi s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije koji će biti uključeni u radnu skupinu za izradu Programa društveno korisog učenja.

 

– "Provedba projekta uključuje same studente u život zajednice. To je nešto novo. Naš program se veže uz rad LAG-a, koji se bavi operativnim programom ruralnog razvoja. Na ovaj način ćemo 14 studenata osposobiti za izradu i provedbu EU projekata, koje će oni povezati za već stečenim znanjem o stočarstvu krša, prehrambenoj tehnologiji. Tako će lokalnim OPG-ovcima kroz LAG-ove pomagati u pripremi i provedbi projekata europske unije, što znači da više neće morati skupo plaćati konzultante nego će imati besplatnu podršku studenata s jedne strane a s druge sami studenti će steći dodatna znanja koja će im pomoći pri zapošljavanju po završetku školovanja" - istaknula je Aleksandra Janjić.

 

LAG More 249 sudjelovanjem u ovom projektu vidi dobru priliku za poboljšati suradnju s lokalnim poljoprivrednicima i pružiti im pomoć na terenu.