Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

LAG “More 249“ započeo provedbu Erasmus+ programa

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

U organizaciji Lokalne akcijske grupe “More 249“, u četvrtak 02. rujna 2021. započela je provedba projekta „Rural volunteers - Get in Action“, financiranog iz Erasmus+ programa. Projekt okuplja mlade ljude iz Makedonije, Rumunjske, Turske, Litve, Portugala i Hrvatske koji će u narednih devet dana boraviti na području Šibenika te kroz učenje, druženje i neformalne metode obrazovanja, steći nova znanja i iskustva.

 

Cilj projekta je omogućiti sudionicima da prepoznaju vrijednosti volonterskog rada, potaknuti ih na prakticiranje ruralnog volonterizma što im omogućuje osobni i profesionalni razvoj, dijeljenje iskustva iz svojih zemalja te podiže svijest o ruralnom razvoju i mogućnostima ruralnog volontiranja te provođenju lokalnih akcija u ruralnoj zajednici.

 

U cilju ostvarenja projekta, jučer je u Gaćelezima održana prva volonterska akcija. U dogovoru s udrugom Lokva – Gaćelezi, sudionici su očistili dvije lokacije u naselju: na samom ulazu u dužini od petnaestak metara uklonili su grmlje i draču te su očistili prostor oko lokve i bunara. Dogovorena je još jedna lokalna akcija koja će se održati u naselju u utorak, 7. rujna kada će sudionici obojiti te osvježiti pojedine drvene klupe, posaditi cvijeće na prostoru oko crkve i izgraditi nekoliko kućica za ptice.

 

Razmjene mladih omogućuju mladim osobama iz različitih zemalja da zajedno provedu program utemeljen na neformalnim metodama učenja i tako jačaju svoje kompetencije, postaju svjesniji društveno bitnih tema, otkrivaju nove kulture, navike i zdrave načine života te jačaju vrijednosti kao što su solidarnost, demokracija, prijateljstvo.

 

Veselimo se idućim aktivnostima u okviru provedbe projekta „Rural volunteers - Get in Action!“, a do tada nas pratite na Facebook stranici: https://www.facebook.com/getrural