Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu koji je usmjeren je na osmišljavanje i uspostavu alternativnih načina i modela poslovanja kojima bi se ublažio negativni utjecaj pandemije koronavirusa na likvidnost kulturnih i kreativnih industrija te s ciljem dugoročne primjene i iskoristivosti novih rješenja u daljnjem poslovanju.

 

Posebno će se vrednovati i poticati kreativno i interdisciplinarno umrežavanje, naročito među domaćim partnerima, radi ostvarivanja navedenih ciljeva.

 

Prijavitelji:

 

- trgovačko društvo i zadruga (kojima nije osnivač tijelo javne vlasti)

- obrt

- ustanova (kojoj nije osnivač tijelo javne vlasti)

- umjetnička organizacija

- djelatnosti slobodnih zanimanja (uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost).

 

Rok za prijave na natječaj: od 28. svibnja 2020 do od 28. lipnja 2020.

 

Vrijednost potpore: Potpore se odobravaju u visini do 85% prihvatljivih troškova predloženog projekta.

 

Prihvatljive aktivnosti i troškovi*:

 

- prilagodba pristupa kulturno umjetničkim sadržajima u fizičkom i online okruženju (troškovi tehničke produkcije, uvođenje ili prilagodba digitalnih uređaja, ugradnja zaštitne opreme, provođenje preporuka sprječavanja infekcije i sl.) 

- troškovi neophodnog osoblja, proizašli iz potrebe prilagodbe novonastalim okolnostima (sufinanciranje dijela plaće, honorarni suradnici)

- promidžba

- prilagodba prostora (uključujući trošak najma prostora do 30 % odobrenih sredstava) i proizvodnih procesa, nabava opreme.

 

*osim dodatnih troškova vezanih uz snimanja filmova, nastalih uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19

 

Više na linku: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24533