Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Nacionalna zaklada objavila rezultate natječaja

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na sjednici održanoj 17. srpnja 2018. godine donio je odluke o odobravanju financijskih sredstava za građanske akcije i Inicijalnu programsku suradnju u 2018. godini.

 

Sukladno prijavama na natječaj, koji je Nacionalna zaklada raspisala 10. travnja 2018. godine i rezultatima procjene Procjenjivačkog tijela, Upravni odbor Nacionalne zaklade donio je Odluku o odobravanju 46 građanskih akcija u 20 županija u ukupnom iznosu od Kn 587.871,00

 

U Šibensko-kninskoj županiji odobrena su tri projekta: LAG More 249. AKU Žirje (član LAG-a) i Ekološka udruga Krka. 

 

LAG “More 249“ dobio je 12.500,00kn za građansku akciju “Lokva –izvor života“.  Lokve su u našoj povijesti i na selu imale veliki značaj jer su služile kao izvor vode za ljude i stoku, bile su stanište mnogim biljkama i ribama tijekom tisuća godina. One  mogu imati važnu ulogu u održavanju veze između čovjeka i prirode, kako u urbanim tako i u ruralnim područjima. To su "lokalna vodena tijela" – u vrtu, u selu, na mjestima za rekreaciju i šetnju, na farmi, u parkovima, u gradovima. Nestajanje lokvi i njihovo onečišćavanje predstavlja gubitak za prirodu i čovjeka. Odobrenim sredstvima građanske akcije LAG More 249 će odraditi aktivnosti kojima će ostvariti ciljeve : osigurati održivost vodenog staništa i biološke ravnoteže, osvijestiti lokalno stanovništvo o važnosti očuvanja prirodnog staništa te educirati djecu i uključiti ih u istraživački rad.