Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Obavijest o dodijeljenim kvotama vina za destilaciju 2021. godine

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 18. lipnja 2021. godine Javni poziv za provedbu:

 

1. Mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i

2. Mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

 

Cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se oslobađanje vina sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu  potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene vina, ako vino preda na destilaciju. S provedbom aktivnosti korisnici mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima mogu započeti nakon izdavanja Odluke o odobrenju kvote.

 

Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 31. kolovoza 2021. godine, koji je ujedno i krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu.

 

Ovim putem Agencija za plaćanja objavljuje popis proizvođača vina s utvrđenom kvotom vina za destilaciju i popis odobrenih destilatera. Popise proizvođača vina i destilatera možete preuzeti ovdje.

 

Izvor: apprrr.hr