Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Objavljen Javni poziv za energetsku obnovu kuća

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 26. lipnja 2019. godine objavio je Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Cilj Javnog poziva je omogućiti građanima da troše manje energije te da koriste lokalno dostupne izvore,  poput biomase, geotermalne energije ili sunca. Na taj način uštedjet će na energiji, ali i biti neovisniji o cijenama fosilnih goriva. Dostupno je 11 milijuna kuna, a građani će, ovisno o lokaciji kuće, moći dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna, priopćeno je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na Javni poziv mogu se prijaviti vlasnici ili suvlasnici kuća koje imaju svu potrebnu dokumentaciju vezanu za legalnost i vlasništvo kuće, prebivalište na toj adresi, suglasnost ostalih suvlasnika kuće te u kojima je više od 50 % površine namijenjeno za stanovanje. Kuće mogu imati najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu od 600 m2.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ističu kako je glavni projekt obavezan za prijavu, dok je izvješće nadzornog inženjera jedan od dokumenata na temelju kojih će vršiti i plaćanje.

 

Natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno do kraja godine.

 

Za više informacija pogledajte link.