Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Objavljen kalendar Plave Eko-patrole

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

 

Kalendar Plave Eko-patrole je objavljen, a nastao je kao rezultat aktivnosti u kojima su djeca-patrolaši sudjelovali u okviru Pilot provedbe edukacijskog programa Plave Eko-patrole. Interaktivni Kalendar Plave Eko-patrole sadrži fotografije i učeničke radove djece-patrolaša, ekološke datume i zanimljivosti o pojedinim eko-datumima, a kao posebno obilježje jesu datumi rođendana patrolaša koji su sudjelovali u edukativnim radionicama Plave Eko-patrole. Kalendar je interaktivan i sadrži QR kodove koji vas vode na neko zanimljivo otkriće i priču.

Čega je Kalendar rezultat?
Osobiti doprinos izradi kalendara patrolaši su dali sudjelovanjem u Foto natječaju koji je kao nagradna aktivnost trajao od 16. svibnja do 14. prosinca 2020. godine, ali i kao rezultat provedbe osme edukativne radionice naziva Putujuća izložba: Život jadranskih dubina. Zadatak djece-patrolaša bio je da pogledaju interaktivnu izložbu fotografija “Život jadranskih dubina” koju su organizirali udruga Argonauta i Ronilački klub Sveti Roko, a koja je bila postavljena u galeriji Knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku od 22. rujna 2020. do 3. listopada 2020. godine. Izložba je nakon predstavljanja u knjižnici cirkulirala u svim osnovnim školama uključenim u provedbu projekta. Patrolaši su istražili neku njima zanimljivu morsku vrstu te je nakon toga nacrtali, napisali kratak opis ili napravili QR kod koji vodi na sam opis/zanimljiv video o istraženoj morskoj vrsti. Na taj način njihovi su radovi zauzeli mjesto originalne postave u svakoj od sedam škola, ali i bili dijelom Foto natječaja.

1. lipnja odabrane su prve tri fotografije, 3. lipnja 2020. godine odabrana je fotografija s najvećim brojem lajkova na Facebook stranici Plave Eko-patrole te najoriginalnija fotografija. 14. prosinca 2020. godine odabirom preostalih sedam fotografija završio je Foto natječaj Plave Eko-patrole.

Čestitamo svim dobitnicima, ali i svim patrolašima koji su sudjelovali u izradi Kalendara Plave Eko-patrole i provedbi edukativnih radionica!

 

Za preuzimanje Kalendara Plave Eko-patrole, kliknite OVDJE.