Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Održana kuharska radionica u sklopu projekta "Domaće u vrtiće"

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Nakon održanih kuharskih radionica za dječje vrtiće s područja LAG-a „Laura“ i LAG-a „Bura“, jučer je u hotelu Imperial u Vodicama održana prva od pet kuharskih radionica. Radionice su namijenjene kuharskom i zdravstvenom osoblju dječjih vrtića s područja LAG-a „More 249“ i LAG-a „Krka“.

 

Radionicu je vodio Renato Kraljev, poznati zadarski kuhar te dobitnik mnogobrojnih nagrada lokalnih institucija, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

 

Na jučerašnjoj održanoj radionici pripremljeno je 5 različitih vrsta juha bogatih nutritivnim vrijednostima: juha od brokule,  slanutka, povrtna juha, pileći ragu i dalmatinski maneštrun.

Kuharskom osoblju iz vrtića podijeljena je kuharska odjeća: košulja, pregača i kapa.

 

Svrha aktivnosti je edukacija kuharskog osoblja i zdravstvenih voditelja dječjih vrtića o pripremi jela od lokalnih poljoprivrednih proizvoda prilagođenih dječjem uzrastu i potrebama te edukacija o važnosti raznolike prehrane temeljene na domaćim poljoprivrednim proizvodima (mediteransko voće i povrće). Na radionicama će se pripremati jednostavna i nutritivno boga jela inspirirana lokalnim poljoprivrednim proizvodima. Cilj edukacija je prenijeti važnost zdrave prehrane temeljene na lokalnim i sezonskim namirnicama te osmišljavanje novih jela.

 

Nastavak radionica će biti danas i sljedeći tjedan.

 

A kako nam je bilo jučer pogledajte u galeriji.