Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Požar u prostorima Agencije za plaćanja u poljoprivredi - gorio server

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Uzrok požara se još uvijek utvrđuje, a prema neslužbenim informacijama, došlo je do tehničkog kvara i zapaljenja jednog od servera.

 

Danas oko podneva u prostorima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, točnije, u serverskoj sobi, došlo je do požara. Glasnogovornica Ministarstva poljoprivrede, Maja Popović u ranim popodnevnim satima za RTL je potvrdila da su svi djelatnici evakuirani iz zgrade te da nitko nije ozlijeđen. 

 

Kako piše Večernji list, vatrogasci su požar gasili prahom jer nisu smjeli koristiti mlaz vode kako bi sačuvali vrijednu digitalnu opremu u Agenciji. Djelatnici su se oko 16 sati vratili u zgradu, u Ulici grada Vukovara 269 d, no čitav treći kat u kojem je izbio požar bit će evakuiran do daljnjega.

 

Uzrok požara se još uvijek utvrđuje, a prema neslužbenim informacijama, došlo je do tehničkog kvara i zapaljenja jednog od servera gdje je požar zahvatio čitavu sobu. 

 

Antun Vujić, ravnatelj APPRRR-a za Agroklub je izjavio kako su svi djelatnici Agencije evakuirani iz zgrade te su se, nakon što su nadležne službe, vatrogasci i policija obavili svoj posao, vratili na svoja radna mjesta, osim na treći kat gdje se dogodio incident. 

 

"Sutra još protupožarni inspektor i vještak moraju obaviti očevid, pa ćemo odlučiti hoćemo li uključiti servere ili ćemo aktivirati sekundarnu lokaciju." Tvrdi kako prema dosadašnjim procjenama nije zabilježena velika šteta pa se možda, ističe, ne isplati uključiti sekundarnu lokaciju.

 

"Naravno da ćemo u slučaju potrebe produžiti rokove za podnošenje zahtjeva, dostavu dokumentacije i slično", napomenuo je Vujić. 

 

Zbog požara, internetska stranica APPRRR-a do daljnjega nije dostupna. 

 

 

Izvor: agroklub.com