Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Poziv na uključenje u izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Ministarstvo poljoprivrede je 10. lipnja 2021. godine, s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, objavilo 

 

Ponovljeni Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u dvije sekcije

 

Rok za dostavu prijava je 21. lipnja 2021. godine.

 

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ je da u sedam tematskih sekcija učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest javnosti o problemu bacanja hrane te potrošačima pruže jednostavne savjete kako je moguće smanjiti otpad od hrane u svakodnevnom životu. 

 

Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2021. godine, na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u trajanju od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje. 

 

U okviru ponovljenih sekcija 1. i 2. izložbeni radovi učenika imaju cilj osvijestiti činjenice o nastanku i količinama otpada od hrane u svijetu i Hrvatskoj te njegovom utjecaju na okoliš, osobito s obzirom na činjenicu da nemali dio stanovništva gladuje.

 

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/