Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Program održavanja Akcije čišćenja Zajedno smo jači VOL.5

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

U cijelosti prenosimo obavijest Ribarske zadruge Tribunj Adria te Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Galeb:

 

 

Okupljanje je planirano 24.05.2022. u 08:00 h, uz upoznavanje i kavu, ronioci će se početi pripremati te se očekuje zaron u cca 09:30 h.

 

Djeca OŠ Tribunj dolaze u 08:20h i na lukobranu im počinje prva radionica o morskom otpadu koju vodi dr.sc. Pero Tutman. Trajanje SVAKE radionica je okvirno 20 minuta. Na radionici o otpadu sudjeluju svi učenici skupa, nakon čega ih raspodjeljujemo po grupama, četvrti razred ide na radionicu vezanja konopa koju vodi Zoran Podvorac i Elizabeta Jurela, treći razred  na oslikavanje lukobrana koju vodi Ivana Bračanov, a prvi i drugi razred na štafetnu utrku koju vode Mirta Srdarev i Ljiljana Grubelić. Nakon završetka radionica prvi i drugi razred prolaze kroz pogon i radionicu „Jedi što vrijedi“ koju vodi Nada Gašpić. Nakon toga se rotiraju tako da prvi razred ide na oslikavanje lukobrana, drugi razred na radionicu vezanja konopa, a treći i četvrti na štafetnu utrku razvrstavanja otpada i radionicu „Jedi što vrijedi“. Kada završe sve aktivnosti slijedi podjela užine i slikanje.

 

Planirani dolazak učenika OŠ Vodice je u cca 09:30 h te svi sudjeluju na predavanju o morskom otpadu. Nakon toga drugi a i b razred idu na štafetnu utrku, a drugi c i d prolaze kroz pogon i radionicu „Jedi što vrijedi“. Slijedi rotacija te a i b razredi idu u pogon, a c i d razredi na štafetnu utrku. Po završetku ovih radionica razredi idu na lukobran na radionice vezanja konopa (2. a i b) i oslikavanje lukobrana (2. c i d). Po završetku rotacija razreda i nakon odrađenih aktivnosti slijedi podjela užine i slikanje.

 

Za vrijeme održavanja radionica, ronioci i volonteri će pomagati izvlačiti smeće iz mora i bacati u kontejnere. Na kraju akcije biti će poslužen ručak u pogonu u 12:00 h.

 

Napomena za sudionike: ukoliko imate info pultove i promo materijale u okviru svojih organizacija slobodno ponesite, jer osim čišćenja možemo iskoristiti Akciju za upoznavanje, umrežavanje i razmjenu ideja. 

 

Raspored održavanja radionica:

OŠ Tribunj

 

 

OŠ Vodice