Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Projekt suradnje podupiran iz Programa ruralnog razvoja (Tip operacije 19.3.2.)

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

LAG „More 249“ i LAG „Bura“ sudjelovat će u provedbi projekta suradnje kao partneri na projektu čiji je nositelj LAG „Laura“. U okviru projekta planira se u poduzetničkom inkubatoru u Biogradu na Moru pokrenuti pogon za preradu voća i povrća u sokove, marmelade, džemove, ajvare, sušenje voća i povrća te druge proizvode.

 

U cilju što kvalitetnijeg opremanja pogona za preradu molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani za korištenje istog, ispunite Upitnik za iskaz interesa do 11. studenoga 2019. godine.

 

Kada zajedno sa kolegama sve pojedinosti osmislimo i doradimo organizirati će se sastanak i prezentacija sa zainteresiranim korisnicima gdje će se dobiti i sve druge informacije.

 

Ovim putem želimo napomenuti i bitnu informaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za one koji imaju registrirani OPG:  sukladno Prilogu I Ugovora o funkcioniranju EU, proizvodi od povrća, voća i ostalih dijelova biljaka spadaju u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ne upisuju se kao dopunska djelatnost. Ako sirovina (voće) u cijelosti potječe s OPG-a koji proizvodi sokove, ne upisuje se dopunska djelatnost, ali ukoliko OPG kupuje dio sirovine od drugih poljoprivrednih gospodarstava, tada mora upisati dopunsku djelatnost pod brojčanom oznakom 1.2.5. - proizvodnja sokova sukladno Prilogu 6.  Pravilnika o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (NN 62/19). S obzirom na navedeno, korisnik ne mora prijaviti dopunsku djelatnost ako voće sam proizvodi te ne kupuje od drugih OPG-a, a koristi uslugu prerade druge osobe u objektu odobrenom za takvu vrstu djelatnosti. Ako korisnik samo koristi uslugu prerade, u za to odobrenom objektu, kod druge osobe ne upisuje dopunsku djelatnost.

 

Link na obrazac:

https://docs.google.com/forms/d/1CfH_hzZZfi11mws9nWvvC7topI7ymrcUeMlQh66A6DM/edit