Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Promjena obuhvata LAG područja

  • Objavljeno: /
  • Autor: egom-1

Odlukom općinskog vijeća Općina Primošten je dana 14. travnja 2017. godine izašla iz članstva LAG-a “More 249”. Time je neposredno dovela u mogućnost isključenja područja općine Rogoznica, jer se prema Pravilniku o provedbi podmjere 19.2. 19.3. i 19.4. navodi uvjet prihvatljivosti prema kojem LAG mora obuhvaćati jasno definirano i zemljopisno kontinuirano područje ili više naselja unutar najmanje pet jedinica lokalne samouprave.

U članku 8. stavku 2. Pravilnika navodi se da je LAG dužan ispunjavati uvjete prihvatljivosti od datuma sklapanja Ugovora do datuma konačne isplate Agencije za plaćanja za podmjere 19.2 19.3 i 19.4. Kako je utvrđeno da se kopnena granica LAG područja prekida, zatraženo je mišljenje i službeno očitovanje Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dana 07. srpnja Agencija se očitovala te potvrdila da uzimajući u obzir čl. 8. st. 5. Pravilnika o provedbi podmjere 19.2., 19.3., i 19.4. i prostorni plan Šibensko-kninske županije, odnosno granice pomorskog dobra, općina Rogoznica ostaje u sastavu odabranog LAG-a, nakon čega su poduzete radnje za izmjenu Statuta, te je 11. srpnja doneseno Rješenje o izmjeni statuta u pogledu područja LAG-a.

LAG “More 249” djeluje na području: općina Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter-Kornati, Rogoznica, grad Vodice te naselja grada Šibenika: Grebaštica, Žaborić, Jadrtovac, Brodarica, Krapanj, Zlarin, Kaprije, Žirje, Zaton i Raslina.