Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Šibensko-kninska županija odobrila potpore u poljoprivredi

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Dana 15. svibnja 2018.g u Gradskoj vijećnici u Šibeniku, župan Goran Pauk potpisao je ugovore s korisnicima za potpore u poljoprivredi.

 

Županija je temeljem Programa potpora poljoprivredi na području Šibensko-kninske županije za period od 2016. do 2020. godine raspisala natječaj za dodjelu sredstava za sufinanciranje projekata i ulaganja vezanih za poljoprivrednu djelatnost. Ukupno je odobreno 46 zahtjeva.

 

Potpore su dodijeljene udrugama i organizacijama za organiziranje manifestacija, sajmova, skupova, edukacije poljoprivrednika, rad zadruga, sufinanciranje polica osiguranja i istraživačkih radova od značaja za promociju i razvoj poljoprivredne proizvodnje u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Ove godine, kao i prošle, odobrena su sredstva i LAG-ovima na području županije. LAG More 249 dobio je potporu za sufinanciranje tekućih troškova ureda, kao i sufinanciranje edukacija u poljoprivredi za članove LAG-a. Edukacijom i osposobljavanjem stječu se nova znanja i iskustva, te se ujedno omogućuju uvjeti za ostvarivanje potopra na natječajima domaćih i europskih donatora.