Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka postaje tradicija

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Na sjednici Vlade 18. srpnja 2019. godine usvojen je Program školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu, a provodit će se u prvim razredima osnovnih škola.

 

Program predviđa edukaciju djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, a omogućit će i bolje uvjete za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu. 

 

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Programom se želi promovirati med lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka) čime im se daje primjeren značaj kao i doprinos zaštiti okoliša preferiranjem kratkih lanaca opskrbe. Med koji će se dodijeliti učenicima prvih razreda osnovnih škola bit će zapakiran u nacionalnu staklenku za med.

 

Pčelarstvo je u Hrvatskoj tradicionalna poljoprivredna grana i ima veliki gospodarski značaj, a provedba Programa doprinijet će njegovom značaju.

 

Za više informacija pogledajte link.