Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Svaki tjedan poljoprivrednik jedan - OPG Želimir Muić

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

U cilju promoviranja i prezentacije članova koji se bave poljoprivredom, LAG "More 249" osmi tjedan nastavlja s predstavljanjem svojih članova koji imaju poljoprivredno gospodarstvo.

Poštujući Opću Uredbu o zaštiti podataka, od svakoga člana čiji tekst objavljujemo dobivena je suglasnost za objavom teksta.

 

 Ovaj tjedan predstavljamo OPG Želimir Muić čije je sjedište u Dazlini, naselju općine Tisno.

 

OPG je u Upisniku PG od 2011. godine i broji tri člana – gospodina Želimira, njegova oca te sestru. Primarna proizvodnja gospodarstva je uzgoj masline i vinove loze koja se broji u 2.000 panjeva.

 

Prije nekoliko godina zasadili su 5.000  sadnica smilja koje uspješno prodaju u otkupni centar.

 

U blizini kuće  osim maslina i vinove loze naš član uzgaja i različite vrste voćki i sezonskog povrće.

Višak svojih proizvoda prodaje prijateljima, poznanicima i turistima. Nositelj OPG ujedno je i privatni iznajmljivač, a njegovi gosti mogu sami brati voćke i sezonsko povrće, te uživati u ugođaju prirode i autentičnosti kraja.

 

S obzirom da OPG ima velike površine livade, travu koja tamo naraste gospodin Želimir poklanja lokalnom stočaru, koji za uzvrat vrši besplatnu uslugu frezanja njegova vinograda. 

 

Uz pomoć LAG-a "More 249" 2016. godine Želimir se prijavio na natječaj Ministarstva turizma, čime je ostvario bespovratna sredstva za izgradnju bazena, te tako proširio ponudu svojeg gospodarstva.

 

 

Turizam i poljoprivreda predstavljaju adute našeg člana, a sam položaj gospodarstva, koje je smješteno na početku bickiklističke staze DAZLINA-VODICE i ljepota Dazlinskog kraja koja pruža osjećaj ugode, prirodne ljepote i kulturne baštine predstavljaju vrijednost ruralnog prostora i stvaraju uvjete za bolju valorizaciju ruralnih proizvoda i usluga.

 

Fotografije su preuzete sa interneta.