Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

Lokalna akcijska grupa "More 249" - "Od mora za More"

Završeni projekti odobreni na 1. LAG natječaju za tip operacije 3.1.1. koji je sukladan nacionalnom 7.4.1.

  • Objavljeno: /
  • Autor: LM249

Završeni projekti odobreni na 1. LAG natječaju za tip operacije „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Na natječaj koji je raspisan 26.03.2019. pristiglo je pet projektnih prijava od kojih je odobreno tri. Sve tri su uspješno provedene kraju, pozitivno ocijenjene od strane Agencije te će uskoro i svi ostvariti završne isplate.

 

ZAVRŠENI PROJEKTI

 

GRAD ŠIBENIK - "Rekonstrukcija 1.kata vatrogasnog doma u Grebaštici"

 

Dana 17.12.2021. izvršena je kontrola lokaciji ulaganja u Vatrogasnom domu u Grebaštici. Ulaganje se odnosilo na rekonstrukciju 1.kata vatrogasnog doma te su prema projektu i troškovniku odrađeni građevinski, obrtnički, vodoinstalaterski i elektroinstalaterski radovi.

Navedeni prostor će se koristiti za redovne aktivnosti i potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Grebaštica" te će ga korisititi i dva mjesna odbora "Grebaštica Donja" i "Grebaštica Gornja" za potrebe organizacije sastanaka i ostalih aktivnosti. Prostorije će koristiti i lokalnom stanovništu te raznim udrugama i organizacijama kao što su TZ Grebaštica, Malonogometni klub "Grebaštica", Društvo sportske rekreacije Grebaštica, UHBDDR "Grebaštica", Udruga pčelara, KUD Bedem. Nakon potpuno dovršene rekonstrukcije, prostor je opremljen namještajem, te je u tu svrhu provedena nabava stolova i stolaca za potrebe održavanja sastanaka i okupljanja krajnjih korisnika vatrogasnog doma. Nakon potpunog uređenja prostora, postavljena je i audio-vizualna oprema za potrebe održavanja prezentacija i slobodnih aktivnosti.

Ukupna vrijednost potpore iznosi 214.962,50 HRK.

 

OPĆINA MURTER - KORNATI - Postavljanje i opremanje dječjeg povijesnog tematskog igrališta

 

28. listopada 2022. godine izvršena je posjeta lokaciji ulaganja Općine Murter-Kornati. Realizacijom projekta na neuređenom prostoru od 200m2 postavljeno je dječje povijesno tematsko igralište. Vizualni identitet igrališta sastoji se od tri kućice međusobno povezane mostovima dok se na bočnim stranama nalaze elementi za spuštanje i penjanje. Uz samo igralište postavljeni su koševi za otpatke, stolovi sa klupama, a na cijeloj površini igrališta nalazi se anti stresna podloga.

Nedostatak društvene infrastrukture odnosno mjesta za sigurnu igru i druženje djece i mladih, bio je jedan od glavnih razloga za uređenje dječjeg igrališta. Lokalno stanovništvo, prije svega djeca dobili su dodatne zabavne sadržaje u mjestu čime se poboljšala kvaliteta života, ali i kvaliteta turističke ponude jer je igralište dostupno i svim posjetiteljima općine.

Ukupna vrijednost potpore iznosi 188.590,60 HRK

 

OPĆINA PIROVAC - Rekonstrukcija groblja sv. Ante

 

Općina Pirovac je bespovratnim sredstvima koje je dobila na prvom LAG natječaju za tip operacije „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu financirala radove na uređenju mjesnog groblja u Pirovcu.

Ovim projektom rekonstruirali su se i popločali putevi, pristupni put do crkve, izrađene su kamene klupe kao i ogradni kameni zid zelenih otoka. Groblje je ambijentalno osvjetljeno te je hortikulturno uređeno. Rekonstrukcijom groblja sv. Ante povećala se kvaliteta temeljne komunalne infrastrukture potrebne ruralnom stanovništvu kao i poboljšan pristup javnoj društvenoj infrastrukturi te objektu javne namjene.

Posjetom lokaciji 04.studenog 2022. utvrđeno je da je ulaganje u skladu izvršeno na propisan način te da je ispunjen posljednji preduvjet za isplatu završne rate.

Ukupna vrijednost potpore iznosi 214.962,50 HRK.

 

Čestitamo svim odobrenim prijaviteljima na uspješno završenim projektima koji će zajednici i pojedincima povećati kvalitetu života!

Svi projekti financirani su putem Lokalne razvojne strategije LAG-a „MORE 249“ u ukupnom iznosu 618.515,60 HRK